Best_Transport_Fair_Transport

11 oktober 2023

Best Transport blir sertifisert av Fair Transport for sitt bærekraftsarbeid

Best Transport har mottatt Fair Transports sertifisering, en anerkjennelse som belønner selskaper med et tydelig fokus på bærekraft og som tar initiativ for å redusere sin miljøpåvirkning. For Best Transport er det først og fremst samlasting og ruteoptimalisering, samt satsingen på en utslippsfri kjøretøypark, som har resultert i sertifiseringen av selskapet.

Best Transport er en av Nordens ledende aktører innen raske og bærekraftige leveranser. De siste årene har last mile-aktøren investert betydelig for å redusere sin miljøpåvirkning. Dette inkluderer alt fra elektriske kjøretøy, klimakompensasjon og avanserte teknologiske løsninger for ruteoptimalisering til opplæring og bevisstgjøring blant ansatte og sjåfører.

– Hos oss i Best Transport er det et stort engasjement for miljøet, og vi streber etter å være en foregangsbedrift innen transportindustrien på dette området, noe som ikke minst gjenspeiles i våre innsatsområder og investeringer. For eksempel har vi i år lagt til en mengde elektriske varebiler i vår bilpark, og dermed har vi nesten doblet antallet elektriske kjøretøy i vår virksomhet, sier Gunilla Hansson, administrerende direktør for Best Transport i Norge.

Fair Transport er et kvalitets- og sertifiseringsprogram som fremmer bærekraft og etiske forretningsprinsipper innen transportindustrien. Sertifiseringen bekrefter at Best Transport oppfyller de gitte kriteriene når det gjelder miljøansvar.

– Vi er svært glade for at Best Transport nå er sertifisert i vårt voksende fellesskap av selskaper som prioriterer trafikksikkerhet, miljøarbeidet og trygg og ansvarlig transport. Sammen streber vi etter å skape en mer bærekraftig fremtid for alle, sier Eivind Karikoski, Prosjektleder for Fair Transport.

Best Transports viktigste miljømål er å kraftig redusere konsernets CO2-avtrykk. Den årlige klimarapporten i henhold til GHG-protokollen, som Best Transport gjennomfører, viser at den konsekvente miljøinnsatsen og overgangen til fossilfrie leveranser nesten har halvert selskapets klimapåvirkning siden 2020.

– Vi har fokusert på områder der vi kan utgjøre den største forskjellen. Her gir klimarapporten oss en tydelig bekreftelse på at våre innsatsområder har umiddelbar positiv effekt på miljøet, noe som er svært gledelig. Gjennom Fair Transports sertifisering får vi ytterligere bekreftelse på at vårt dedikerte arbeid for å redusere vår klimapåvirkning er vellykket, sier Jonas Wahlström, Head of CSR i Best Transport.

– Vi i Best Transport er utrolig stolte over å ha mottatt Fair Transport-sertifiseringen som en anerkjennelse for vårt miljøarbeid. Dette er en viktig milepæl på vår vei mot en grønnere fremtid, men vi stopper ikke her. Fremover vil vi fortsette å investere i miljøvennlig teknologi og utslippsfrie kjøretøy for å gjøre vår virksomhet enda mer bærekraftig for oss og våre kunder, avslutter Gunilla Hansson, administrerende direktør for Best Transport i Norge.

Kontakt

Gunilla Hansson
Administrerende direktør, Best Transport
gunilla.hansson@besttransport.no

Nyhetslisten